Ogledalo… ni samo kos opreme ali dekorja, v katerem vidimo svojo podobo in prostor za nami.
Je tudi pripomoček za afirmacije, ki bi se ga morali naučiti uporabljati že v ranem otroštvu. Tako kot dojenčka/malčka naučimo opazovati sebe v zrcalu, bi morale mame poučiti svoje otroke o magični moči ogledal.

andrejka

Naša kopalniška ogledala ne kažejo samo naše zunanje podobe. Če smo dovolj pozorne, lahko v ogledalu ugledamo tudi sliko naše “notranjosti”, samopodobe, duše. Vem, da če prvič bereš o tej tehniki, ti bo vse spodaj napisano sprva malo čirule čarule oz. celo narcisoidno… A če pogledaš od daleč ali pa narediš preizkus na sebi, boš kaj kmalu opazila drugačno sliko sebe v ogledalu. Bi poskusila?

 

Namesto hitrega jutranjega pogleda v ogledalo in malo daljšega ob ličenju, si po novem vzemi nekaj minut več. Oglej se bolj natančno, zazri si globoko v oči in si ponavljaj:

 

Lepa sem

Zdrava sem.

Mladostna sem.

Privlačna sem.

Postavna sem.

Moje telo je čudovito.

Moja koža je elastična…

 

Ni pomemben vrstni red. In po želji dodaj še kakšno pozitivno trditev.

 

In ob izrekanju afirmacij to tudi globoko občuti. Občuti, kako je, ko si lepa, zdrava in popolnoma zadovoljna s svojim izgledom. Od začetka ti bodo ti stavki verjetno šli težje z jezika. A nič zato. Kmalu bo ta obred del tvojega vsakdana in boš brez problema iz srca, na glas in z zanosom izgovarjala trditve, v katere boš tudi trdno verjela.

 

Rezultat boš samozavestnejša, bolj zdrava, bolj postavna, zadovoljnejša, pozitivnejša TI… Ženska, mama, prijateljica. Sijala in sevala boš pozitivno energijo na vse in vsakogar v tvoji bližini.

 

To pa zato, ker boš videla točno to, kar želiš videti – tudi v ogledalu. In želiš videti sebe kot čudovito in enkratno osebo, kar si že od dne, ko si se rodila…le da si z leti slišala tudi nešteto negativnih trditev, ki ti jih EGO servira vsakič, ko se počutiš krivo ali zaskrbljeno.

 

” Lahko se začnete gledati z novimi očmi in se odprete izkušnjam, ki jih nikoli prej niste imeli za del svojega človeškega potenciala, ali pa lahko še naprej do groba delate ene in iste stvari na en in isti način.” Albert Schweitzer

 

Kaj meniš? Boš poizkusila?

V nadaljevanju prilagam fotografije kopalnic z velikimi ogledali, v katerih lastniki po vsej verjetnosti prakticirajo prav to oz. so se tekom življenja naučili spoštovati sebe in svoje telo do te mere, da se brez zadržkov opazujejo in veselijo svoje podobe in življenja.

 

tumblr_leaxo6V9PJ1qefxzlo1_500
tumblr_muq25see5X1rolzgko1_500
8024d39f9cf8742d874d3ce323a8d6ea
c2301dc1916434bb223576b047616969
34df8b10c8a08e0b4769864dbabfe80a
717084deed05904a3a0c73d62d6dd05a

 

V komentarjih bi želela izvedeti, če si že oz. boš preizkusila tehniko afirmiranja pred ogledalom?

 

p.s. Dokazano je, da ko neko dejavnost prakticiraš 3 tedne, ta postane navada. 🙂 in še… Louise Hay je pravi naslov, če želiš kaj več prebrati na to temo.