Pred časom sem poslušala intervju, v katerem me je najbolj močno nagovorila misel:

 

Začetek in konec vsega so odnosi.

 

Odnos do življenja, odnos do sebe, odnos do soljudi, odnos do doma, odnos do situacij…

 

Opažam, kako je v mojem življenju v zadnjem letu vse v znamenju odnosov. Odnosa do doma, ker je to moje delo in odnosa do soljudi, ker se prek njih učim o sebi.

 

Pri interakciji z ljudmi sem pozorna predvsem na vidno, slišno in intuitivno komunikacijo. Vem, da si želim komunikacije polne harmonije, ustvarjalne energije in ljubezni. Obračam pa se stran, včasih celo zbežim, od besedno grobe in nasilne komunikacije, pri kateri se mi koža kar naježi.

 

Vsak dan se zahvalim za ljudi, ki so del mojega življenja. Hvaležna sem za sorodne duše s katerimi lahko ob polnoči pijem radler 🙂 in opazujem zvezde, za stranke katerim lepšam življenja in domove ter za ljudi, ki me premikajo iz cone udobja in mi nastavljajo ogledala tudi z malo manj ljubimi besedami oz. situacijami.

 

InstagramCapture_71ea30d9-ba94-4db1-aa32-04155e348204_jpg

 

Sem pa pred kratkim naletela na meni doslej nepoznano področje na temo odnosov. V knjigi The life-changing magic of tidying up, ki govori o organiziranju in pospravljanju doma, avtorica večkrat poudari odnos do predmetov, ki jih posedujemo. Piše tudi o hvaležnosti, ki naj bi jo izkazovali lastnini, ker naj bi s tem ustvarili močna partnerstva in zavezništva z našimi predmeti.

 

Avtorica pravi, da v domu ne bo nikoli nereda, če ima vsak predmet svoje mesto, na katerega ga lahko po uporabi pospravimo. Razlaga, da tako kot imamo mi stalni naslov oz. dom, v katerega se vračamo in iz katerega se odpravljamo v svet po opravkih, delu in poslanstvu, tako naj imajo tudi predmeti svoje mesto, kjer jih čaka zaslužen počitek. Bralcem na srce polaga, naj se jim vsakič po uporabi zahvalimo z besedami kot naprimer:

 

Hvala, ker si me danes grel.

Hvala, ker me vsak dan polepšaš.

Tebi se moram zahvaliti, da sem danes opravila toliko dela.

Hvala, ker sem lahko na tebi spočil.

 

InstagramCapture_d8125ef4-beb2-4f74-890e-5b7a57ce6dad_jpg

 

Verjetno si zdaj, ko to bereš, misliš kakšna čudna navada bi to bila. A po tednu ali dveh postane kar logična.

 

Ker, ko smo hvaležni za osebe, situacije, dom in stvari, se jih globlje zavedamo. Posledično se z osebo, domom ali predmetom čutimo bolj povezanega in zato ravnamo bolj pozorno in ljubeznivo.

 

Pa smo spet pri ljubezni in izbiri, da bo začetek in konec vsakega odnosa ljubezen. In vsi bomo hodili naokrog s sanjami v očeh, se pogovarjali o srčnih željah in načrtih, se objemali in se večkrat povabili domov na obisk, kavico, večerjo, družabno igro ali pa samo pogovor poln ustvarjalne energije in zanosa.

 

InstagramCapture_6b6dbb3f-b02f-4493-9c74-5ad75352ab23_jpg