Bolelo jo je, ko je skozi čas spoznavala, kako površno je gledala na svoje življenje, odnose, ljubezni, prostore. Njeno srce je klicalo po umirjenosti, naravi, sprehodih, “deep” pogovorih s sorodnimi dušami, objemih, domačih prostorih. Njeno telo je odklanjalo vsakodnevno hitenje, opravke. Srečanja v lokalih in nakupovalnih centrih je zamenjala s sprehodi z družino ali prijatelji po gozdu, ob reki, po hribih, ob morju. Objemi so jo pomirili in prizemljili. Doma se je kar naenkrat počutila popolnoma varno, sprejeto, ljubljeno in v svojem centru.

 

InstagramCapture_86000a2c-8a71-4a7c-bd4d-9bb4a2f2ca4b_jpg

A vse to ni kar priletelo z neba. Terjalo je posluh, njeno pozornost in odprtost… in veeelikooo eksperimentiranja ter spoznavanja, kaj je to intuicija. Pa tudi negovanja zdrave kmečke pameti.

 

Spoznala je, da je na tem svetu sama odgovorna za svoja stanja (dušno, psihično, fizično, finančno, materialno…). Spoznala je, da je potrebno življenje uživati in da si zasluži le najboljše (sanje, odnose, družino, prijatelje, sodelavce, dom, situacije,…)

 

Poglobila se je tudi v svoj dom, ker je odkrila, da tako kot je njeno telo dom za njeno dušo, tako je njihovo stanovanje dom za njeno telo. Iskala je povezave in pričela za dom skrbeti in vanj vlagati energijo, tako kot je skrbela za svoje telo.

 

 InstagramCapture_2f9c0840-a7c7-491e-8b35-c9ef19d9f40f_jpg

 

Privoščila mu je le najboljše. Materiale, opremo, dekor,… Vse je imelo svojo zgodbo oz. je bilo na tak ali drugačen način povezano z njo in njeno družino. Poskrbela je za “svetišča” – prostore za vsakega člana družine, kjer je lahko nahranil svojo dušo. Redno se je ločevala od preživetega (oblačil, knjig, dodatkov) in pripravljala prostor novemu. V dom je vnašala predmete, ob pogledu na katere ji je zaigralo srce. Mizo v jedilnici je večkrat krasil velik šopek rož, ki ga je kupila na trgu oz. nabrala na sprehodu. Ko si je želela dvignit razpoloženje, je uporabila eterično olje pomaranče. Tudi glasba je vedno pogosteje bila del pozitivne atmosfere. Svoje otroke je skozi igro poučila o njihovi magični moči (energetskega) čiščenja stanovanja. In ta obred je bil res čaroben in vsem v veselje.

 

Z navdušenjem se je poučila o svojem/ družininem stilu in ga spremljala skozi letne čase in obdobja (z dojenčkom, otrokoma, ob zamenjavi službe…)

 

 InstagramCapture_6f6040ab-1237-4b7f-90be-a4e0cb0d1592_jpg

 

In seveda, se je obrnila po pomoč, ko sami niso znali rešiti izziva, če je šlo za barve, vzorce, materiale, opremo, postavitve… Prek prijateljice je spoznala arhitektko, ki ji je prvič pokazala, da sta arhitektura in notranje oblikovanje čarobna poklica. Ob njej je spoznala moč, s katero prostori vplivajo na njo oz. ona na njih. Arhitektka ji je pokazala, kako je sodelovanje pri prenovi/ opremljanju/ dekoriranju intimen proces, v katerem lahko rastemo in se še bolj osebnostno spoznavamo. In pokazala ji je, da sodelovanje ni noben bav-bav z vzvišenim in vsevednim arhitektom na eni strani ter ponižnim in nevednim naročnikom na drugi. Arhitektka je skozi prenovo njihovega stanovanja njo in njenega moža še zbližala v viziji njihovega doma. Zrasla sta v spoznanju, kaj dom za njuno družino je in kako jih lahko podpira na njihovi poti.

 

In ko je vsake toliko naletela na manjši izziv pri oblikovanju doma, se je poslužila najbolj hitre, nežne in njenemu življenjskemu stilu na kožo pisane rešitve – Spletnih nasvetov Andrejke L. Kofol. V večerni uri, ko so otroci že mirno spali, jo je arhitektka poklicala in ji na podlagi njenega opisa problema, predstavila možne rešitve. V uri, ki je minila kot bi mignil, sta predebatirali izziv, pregledali primere in določili najboljšo rešitev.

 

InstagramCapture_312efc1a-93e0-41f0-ac78-59893ab31671_jpg

 

In spet je z radostjo rešila izziv. Mož in otroci so bili zadovoljni, ker je bila zadovoljna ona. Samozavestna in mirna se je posvetila drugim področjem življenja, kjer so jo čakali novi izzivi, ki pa so bili samo izzivi in ne problemi 😉

 

InstagramCapture_4d04fade-ca7d-4f95-b022-649fce6d2373_jpg

P.s. To je zgodba skupine žensk, ki so na poti k sebi, svoji moči in njihovemu mestu na tem svetu. Ta zgodba me nagovarja že dolgo časa, ker se name z njihovimi izzivi obračajo prav take ženske.

 

“Ni žalostno to, da iskreno priznamo, da ne zmoremo ali da ne znamo. Žalostno je, če zatiskamo oči pred spremembami, stojimo na mestu in zavračamo pomoč ter rast nas samih, ljudi okrog nas, našega doma.”