projekt: Prenova dnevnega prostora in kopalnice

naročnik: Zasebni

leto: 2015

Naročniki so nas povabili k sodelovanju ob nakupu stanovanja v stanovanjskemu bloku zgrajenem v času socializma. Ker je bilo po sobah kar nekaj starih kosov pohištva in ker lastnica rada kombinira nove kose s starimi, smo se odločili, da se določene obstoječe omare obnovi. Pripravili smo predlog, ki je predvideval ohranitev obstoječega parketa in nekaj omar.

V dnevnem prostoru je nova kuhinja s črnim pultom, ki se navezuje na črne povdarke na ostoječi omari in vitrini. Nova je tudi tapeta in sedežna garnitura, ki se s turkizno barvo navezuje na tapeto. Veliko omaro smo predvideli predelano v TV in Hi-fi center. Miza je sodobna, v beli barvi, z različnimi stoli iz različnih obdobij. Iz tapete izhajajo barve, ki se ponovijo tudi v drugih prostorih stanovanja.

V kopalnici smo predvideli predelavo obstoječe omarice v omarico z nasadnim umivalnikom. Da bi prostor čimbolj izkoristili, smo predvideli zidec, v katerem se nadometno razpelje vodovodno napeljavo in veliko omaro za pralni stroj, čistila, perilo in kozmetiko…