Želim si lepega, mirnega, radostnega življenja ter zdravja. Čudovitega partnerja, ki me ljubi, razume in podpira. Bistrih in radoživih otrok. Krasne širše družine, srčnih prijateljic/prijateljev in doma ter okolja, v katerem lahko rastem, sem slišana in je moje udejstvovanje cenjeno.

 

A KAJ, KO PA JE TAKOOO PREKLETO TEžKOOO!

 

Ja, je, kadar hočem nadzorovati cel svet, usmerjati ljudi, planirati vse od A do Ž. Je težko, ko se počutim kot žrtev sistema, situacije, partnerja, otrok…, ko zadeve ne potekajo točno tako, kot sem si jih zamislila. Ko se ljudje ne odzovejo, kot sem pričakovala.

 

A VEDNO IN POVSOD LAHKO SPREJMEM ODLOČITEV, DA BO NAMESTO PREKLETO TEžKO – ZABAVNO!

 

Kako? Tako, da na vse skupaj gledam kot na eksperiment. Pravili sta samo dve, a se jih je potrebno držati kot pijanec plota:
  • delam lahko samo na sebi (ne na partnerju, otrocih, prijateljicah… )
  • mora biti zabavno
Prve točke tega pristopa se poslužujem že lep čas. Želim vedeti, kaj res pričakujem od življenja, kako se želim vsak dan počutiti, s kom se želim družiti, kaj je moje poslanstvo. Ko se globlje spoznavam, delam majhne korake v smeri, ki jo sanjam, vidim.
In, ko zraven prve točke dodam še faktor zabave, dobi moja pot novo dimenzijo. Namesto da bi ob izzivu zgubljala živce, se vprašam, kako ga narediti zabavnega.  Ko me začne grabit panika, se ujamem in se vprašam, kako paniko preobrazit v zabavo. In tako naprej v nedogled…
… do tu, ko je spet pomlad in je čas za spomladansko čiščenje oz. spomladansko osvežitev. 🙂
Vem, da moje počutje, prepričanja in vizija močno vplivajo na moje življenje. Zato se jih ponavadi lotim prečesavat že ob vstopu v novo leto.

Vem pa tudi, da je DOM podaljšek mene same in mojega počutja. In spomladi začutim močno željo po čiščenju in uskladitvi mojega doma z mojo vizijo in vizijo moje družine.

 

A KAJ, KO JE TAKO TEŽKO NAJTI ČAS, ENERGIJO, ŠKATLE… TAKO ZELO TEŽKO!!!

 

andrejkalkofol.com otroska soba

 

Verjamem, da mi bo letos lažje. Izkoristila bom ure in trenutke, ko bom sama doma. Izbrala bom glasbo po trenutnem navdihu, plesala bom, čistila, pakirala v škatle, podarjala in pripravljala prostor za situacije, kraje, ljudi, posle, oblačila…, ki me čakajo, da vstopijo v moje življenje. Zabavno bo. Srečna bom, ker bo moj dom odseval mene, mojo družino in nas podpiral na poti. In zadovoljni bodo ljudje okoli mene, ker bom sevala pozitivnost in radoživost. Svet bo zato lepši. 🙂

 

Si zraven? V komentaju zapiši, kako si boš naredila leto zabavnejše. Ne dovoli, da ostane odgovor samo v tvoji glavi. Zapiši ga, ker je zapisan odgovor 100* močnejši kot sama misel. In ne obremenjuj se, da te bo katera od žensk držala za besedo. Same sebi smo največje sodnice ali pa največje podpornice. Izberi podpornico… In AKCIJA! 🙂