Pozdravljene vse,

že smo sredi maja in tema meseca so POČITNIŠKI PROSTORI. In tu je prvi odgovor na vaše izzive. Drugi sledi konec meseca.

Tokrat podajam rešitev na izziv Heidi, ki piše: “Urejamo okolico okrog “stare” vendar prenovljene hiše, kjer je prostor za kolesa, orodja, ipd. ter del, kateri želim urediti v letno kuhinjo… Zraven tega dela je že postavljena miza in klopi. Prosim za nasvet glede postavitve letne kuhinje. V večini bi želela, da lahko stvari izdelamo z materiali, ki jih že imamo (deske, siporeks, tudi nekaj teh rdečih opek je še.)” Dodaja še, da bodo v kuhinji imeli hladilnik, korito, kuhalno ploščo na plin in pečico ter otok – mizo z nižjimi barskimi stoli. Kuhinja bo zidana iz siporeksa, uporabljeni bodo materiali, ki so ostali od obnove. Želela bi, da bi bil prostor deloma zaprt.

Kot pravi Heidi so električne in vodovodne inštalacije za kuhinj na levi strani opečne stene. Poleg kuhinje v nizu želi na prostoru dimenzij cca. 4*3 m imati še otok. Iz priloženih fotografij je razbrati njihov stil, ki se nadaljuje tudi s primeri kuhinj, ki so jim všeč.”
Predlagam:

  • postavitev kuhinje in uporabo materialov kot na prostorskih spodaj,
  • še dodaten material (kovino), da prostor zaživi in se barvna monotonost razbije,
  • uporabo dodatkov, ki jih lahko sami izdelate.

Kuhinjski niz se začne z hladilnikom na levi, nadaljuje se z betonskim pultom. Stene pod pultom so pozidane s sipreksom, omarici korita in pečice sta vstavljeni med stene oz. so vratca omaric namontirana v lesen okvir, ki je nameščen med pozidani steni. V vmesnih prostorih sta predvideni leseni polici. Otočni del predstavlja delovna površina oz. miza dimenzije 160*70 cm. Pod mizo je omarica dimenzije 60*40 cm. Ob mizi je dovolj prostora za po višini nastavljive barske stole. Višina pulta in mize je 90 cm.

Dodajam še fotografije “barn style” drsnih vrat in dodatkov, ki bodo dali prostoru piko na I. Predlagam posebne poličke za začimbe, ki naj bodo pozicionirane na steni desno od kuhalne plošče. Sledijo DIY svetila za kuhinjo in prostor z veliko mizo in klopmi. In še DIY tabureji ter gigalnica… Heidi in njenim želim dolgo sezono preživeto ob dobri hrani, prijetni družbi in dolgih ter navdihujočih pogovorih.
vir: reallynicegardens.co.uk
vir: www.reallynicegardens.co.uk
Hvala ker nas berete in skupaj z nami gradite, opremljate in dekorirate dobre prostore.